Paphos szállás

paphos szállás

Páfosz az egyik legjobb hely Cipruson, gyönyörű strandokkal rendelkezik, és gazdag történelmi látnivalókban. Hogy hol érdemes Páfoszban szállást foglalni, az függ a nyaralás céljától, és a tervezett programoktól és nem utolsó sorban a pénztárcától. Legjobb választás Kato Paphos, vagy Yeroskipou, közvetlen a tengerparton kiváló öt és négycsillagos szállodák sorakoznak, valamint a parttal párhozamos Poseidonos Avenu mentén kedvező árú apartmanok közül lehet választani. Bérelt autóval viszont a közeli Korall-öböl és Chloraka is ideális környék a nyugodt tengerparti nyaraláshoz.

 

 


 

Hol érdemes Páfoszban szállást foglalni?

Páfosz egy hangulatos tengerparti város, remek strandokkal és világszerte jelentősnek számító ókori emlékkel, pálmafás tengerparti sétánnyal rendelkezik. Számos területe van, ahhoz hogy az eltöltött időből a legtöbbet hozhassuk ki, érdemes tisztában lenni az egyes részek adottságaival és lehetőségeivel. Páfosz partvonala szinte teljes mértékben szállodákkal épült be, és a klasszikus nyaraláshoz az északnyugati és a keleti része a legideálisabb. A holtszezon november közepétől március közepéig tart, és a karácsonyi időszak kivételével a legtöbb szálloda kedvezményes ajánlatokat kínál. A főszezon június közepétől szeptember közepéig tart, ekkor a szállodák teltházasak és az árak is jóval magasabbak.

Kato Paphos

A városközpont és a kikötő a repülőtértől kb. 10 km-es távolságra található, itt minden olyan megtalálható, amire a nyaralóknak szüksége van, szálloda, vásárlás, étkezés, stb. Helyi buszokkal (612-es reptéri busszal) is könnyedén megközelíthető, és a nagyobb szállodák mellett a Poseidonos Avenue mentén több buszmegálló is található. Városnézésre, és a Régészeti Park látnivalóihoz legjobban ez a környék ajánlható, illetve a kikötő környéke, ahol a fő buszpályaudvar is található. A buszpályaudvar az összes turisztikai látnivalóval összeköttetésben áll.

Yeroskipou

Yeroskipou (Geroskipou) a városközponttól keletre fekvő külvárosa Páfosznak. A repülőtérhez ez a terület fekszik a legközelebb, és itt található az Aprodité Waterpark is, amely a családosok számára kihagyhatatlan program. Ideális párok és nászutasok számára, és a tengerparton kiváló négy és ötcsillagos hotelek találhatók, amelyek szabadtéri medencékkel is rendelkeznek.

Universal

Az Universal negyed egy rövid sétára fekszik a városközponttól, híres modern villáiról és apartman komplexumairól. Jó választás nagyobb társaságok, családok számára, akik tágas megfizethető szállást keresnek nem messze a tengerparttól.

Mousallas

A hangulatos régi török negyed az óváros része, minden sarka át van itatva történelemmel és kultúrával. Labirintusos utcáiban lévő szállásokat általában azok választják, akik a nyüzsgő éjszakai élettől és tengerparti légkörtől szeretnének viszonylag távol pihenni.

Chloraka

Chloraka Páfosz központjától északnyugatra, csak tíz perces autóútra található. Jó választás egy nyugodt tengerparti nyaraláshoz, és városközpontnál jóval kevésbé turistás. Hátránya, hogy tömegközlekedéssel nehézkesebb megközelíteni, és kevésbé ellátott élelmiszerboltokkal, valamint az, hogy a szállás a tengerparttól viszonylag távol eshet. A part mentén csendes érintetlen strandok találhatók (Vrexi, Dimma), de sokan választják a Korall-öbölhöz való közelsége miatt.

Korall-öböl

A Korall-öböl a gyönyörű homokos strandjairól, és nyugodt vizeiről ismert, ideális klasszikus tengerparti nyaralásra. Ugyanakkor csak húsz perces autóútra fekszik Kato Paphostól, és a híres látnivalók helyi buszokkal (615-ös) is megközelíthetők – a kikötőben található buszpályaudvar kb. fél óra alatt érhető el a Korall-öböltől -.

Peiya

Peyia falu a Korall-öböl feletti festői dombokon található, és verhetetlen kilátás nyílik a Földközi-tengerre. Jó választás azoknak, akik az Akamas-félszigeten lévő szurdokokat, és homokos öblöket két keréken szeretnék bejárni, vagy a Nemzeti Parkban túrázni.